Siirry pääsisältöön

Seuran hallituksen päätöksiä tammikuun 2016 kokouksesta

Seuran hallitus päätti, että toimitusjohtaja laatii kunkin kokouksen jälkeen lyhyen yhteenvedon keskeisistä päätöksistä ja niiden perusteluista. Näin halutaan lisätä tiedonkulkua kentälle ja jäsenistölle. Nyt on tullut aika raportoida vuoden 2016 ensimmäisen kokouksen antia. Kokous oli ensimmäinen Seuran uuden puheenjohtajan Pekka Mölsän johdolla.

Kunkin kokouksen alussa allekirjoittanut esittelee ”Toimitusjohtajan ajankohtaiskatsauksen”, johon kokoan aina kokousten väliseltä ajalta tärkeimmät tapahtumat ja aiempien päätösten toimeenpanon. Tällä kertaa raportissani oli selvitys veneveroon liittyvästä käynnistä valtionvarainministeriössä, jonka mukaan asia etenee, mutta vero tuskin tulee käyttöönotettavaksi / kerättäväksi ennen vuotta 2018. Sen verran paljon oli valmistelu vielä kesken. Seuran toiveena on, että jos vero on pakko ottaa käyttöön niin sen ei tulisi koskea ainakaan pelastusveneitä.
Rahapeliyhtiöiden integraatio etenee kovaa vauhtia ja uusi ”Oy Suomen Rahapelit Ab” olisi tarkoitus startata jo 1.1.2017. Yhtiön nimi toki tuskin on tuo minun keksimäni kaltainen.
RAY:n avustuksia Seura saa vuodelle 2016 tismalleen samat summat kuin viime vuonnakin. Uusien avustuslinjausten mukaan avustusten määrä uhkaa alentua ensi vuodesta alkaen ja silloin se vähentäisi nimenomaan veneiden hankintaan ja korjauksiin liittyviä avustuksia. Toki vielä neuvottelemme asiasta.
Meripelastustaitokilpailuille tälle vuodelle ei meinannut löytyä järjestäjää, mutta viimeisimmän kyselykierroksen jälkeen ehdolle asettuivat Rauman MPY, Kiviniemen Meripelastajat ja Kemiönsaaren Meripelastajat. Näistä valittiin kisajärjestäjäksi Rauman Meripelastusyhdistys. Toivottavasti tulevina vuosina sekä Kiviniemi että Kemiönsaari ovat edelleen mukana hakemassa kisoja järjestettäväkseen.
Vuoden Meripelastaja -valintaa varten olemme saaneet 5 ehdotusta ja niiden perusteella valintaraati tekee valinnan lähiaikoina. Nimitys julkistetaan koulutusrieteilyn avajaisten yhteydessä 4.3.2016.

Hallituksen varsinaisia muita päätösasioita olivat seuraavat:
Hallitus hyväksyi oman työjärjestyksensä vuodelle 2016 sisältäen sekä oman toimintansa keskeiset tapahtumat (kokousajat jne.) että myös toimikuntien kokoonpanot vuodelle 2016. Alueiden esittämiin toimikuntien jäseniin ei tietenkään tullut muutoksia. Toimikuntien kokoonpanot löytyvät Messistä.
Hallitus hyväksyi valmiustoimikunnan esityksen, jonka mukaan 1.5.2016 alkaen meille tulee käyttöön Trossi-palvelunumero, josta veneilijät voivat saada apua kiireettömiin avustustehtäviin. Hädän hetkellä apua pyydetään edelleen joko 112 numerosta tai meripelastuskeskuksen numerosta 0294 1000. Trossi-palvelunumeroon soittaminen on asiakkaalle maksutonta ja numero tulee olemaan 0800 30 22 30. Numero palvelee vuosittain 1.5.-31.10. välisenä aikana 24/7 periaatteella. Ja vaikka palvelun nimi onkin Trossi-palvelunumero, sieltä voi saada kiireetöntä apua kaikki veneilijät riippumatta siitä, onko veneessä Trossi-palvelu vai ei. Toki kaikilla sisävesialueilla me emme edelleenkään toimi, joka on hyvä muistaa. Palvelu lanseerataan Helsingin Venemessuilla 12.-21.2.2016.
Hallitus hyväksyi myös alustoimikunnan esityksen, jonka mukaan parasta aikaa kilpailutuksessa olevan uuden apuveneen nopeusvaatimusta alennettiin 30 solmusta 25 solmuun.
Hallituksessa käydään joka kokouksessa läpi myös Seuran taloustilanne ja sen perusteella voidaan tarpeen mukaan tehdä päätöksiä joko talouden helpottamisen tai kiristämisen suuntaan. Tällä kertaa tarvetta sellaisiin päätöksiin ei ollut.

Hallituksen seuraava kokous on 17.2., jonka jälkeen palaan taas linjoille uuden raportin muodossa.

Jari Piirainen