Siirry pääsisältöön

SAREX14 matkapäiväkirja 6, 11.5.

Tämän vuoden SAREX -harjoitus alkaa olla päätöksessä, kun tätä kirjoittelen. Parasta aikaa ajamme viimeistä legiä Båkaskäristä Helsinkiin.

Matka oli todella hyvä ja varmaan kaikkien meidän mielestä onnistunut. Paljon opimme jälleen ja asioita tuli hyvin kerrattua laidasta laitaan, mm. Navigointia, ensiapua ja englannin kielistä radioliikennettä. Itseäni erityisesti toi radioliikenne meinasi ensin hirvittää, mutta hyvällä tuella ja yhteistyöllä siitäkin selvittiin.

Se mikä oli varmaan itselleni antoisinta, oli kun pääsin tekemään haverialukselle ”medical evacia”. Tiimimme teki todella pätevää ja hyvää työtä, ottaen huomioon, että yksikään meistä ei ollut hoitoalan ammattilaisia. Yksi oli valtion virkamies, itse insinööriplanttu ja yksi autonkuljettaja. Eli meidän omaa koulutusjärjestelmä tuottaa todella päteviä henkilöitä, paikkakunnasta ja yhdistyksestä riippumatta.

Harjoitusten jälkeen moni kävi taputtelemassa meitä olalle ja kehumassa, kuinka hyvin pystymme toimimaan harjoitusten lähes pienimpänä yksikkönä, ottaen myös huomioon että emme ole varsinaisesti alan ammattilaisia. Tosin sekin on tullut huomattua, että kun Jenny Wihuri lähtee tämän tyyppiselle matkoille, niin matkaan hakeutuu motivoituneita meripelastajia, jotka haluaa tehdä ja oppia asioita.

Kehotankin kaikkia vain rohkeasti hakeutumaan koulutuspurjehduksille tai mahdollisille tuleville SAREX -purjehduksille koulutustasosta riippumatta. Tälläkin purjehduksella meitä on ollut oikeastaan joka koulutustasosta, kansimiehestä alkaen päällikkötasolle ja pitkin poikin Suomea.

Tero ”Ransu” Heinonen