Siirry pääsisältöön

Meripelastustaitokisojen voitto Suomenlahden Meripuolustusalueelle

Tampereella tänään pidetyt Meripelastusseuran 29. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Suomenlahden Meripuolustusalueen joukkue, jonka muodostivat Pekka Lappalainen, Fredrik Åkerlund ja Henri Kääriäinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Keski-Suomen Maastopelastuksen joukkue kilpailijoina Jussi Mansikkaviita, Salomon Nelimarkka ja Joonas Kiili sekä kolmanneksi Turun meripelastusyhdistyksen Turku 1 joukkue kilpailijoina Mikko Tuomi, Timo Kuusonen ja Pihla Lehto.

Kisoihin osallistui yhteensä 29 kolmihenkistä joukkuetta, joista 19 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, kuusi pelastusalan viranomaisia ja kolme muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana olivat vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Kilpailuissa arvioitavina olivat tiedot ja taidot, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi rastia ja maali. Rastien teemat olivat ensiapu, merenkulku (navigointi), viestiliikenne, vedenvarasta nostaminen, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Koska ihmishenkien pelastamisessa nopean ja virheettömän suorituksen merkitys on suuri, ratkaistiin paremmuus antamalla virhepisteitä sekä mittaamalla radan suoritusaika. Kilpailuissa painotettiin myös paineensietokykyä haastavissa tilanteissa.

Kilpailussa oli kaksi osiota, yleisörasti ja neljän rastin pikataival, missä mitattiin myös kokonaisaikaa. Tapahtuma järjestettiin keskellä Tamperetta Koskipuistossa, ja sen järjestämisestä vastasi Pirkanmaan yhdistys.

Kaikkien joukkueiden tulokset löytyvät kilpailun sivuilta http://meripelastuspirkanmaa.fi

Vuoden 2015 kisat järjestetään Espoossa.

Nuorten meripelastustaitokilpailut

Tänä vuonna aikuisten kilpailujen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa samaa aikaa myös nuorten omat meripelastustaitokilpailut. Nuorten kisat voitti Porkkalan joukkue, toiseksi sijoittui A-tiimi Turusta sekä kolmanneksi Helsinki.

  

Kuvat ovat tiedotusvälineille julkaisuvapaita (kuvaajan nimi mainittava).

Kuvassa Suomenlahden Meripuolustusalueen joukkue: joukkueen huoltaja Tuomas Lindberg, Pekka Lappalainen, Henri Kääriäinen ja Fredrik Åkerlund (kuva Sadri Wirzenius).

Kuvassa Maastopelastuksen joukkue: Joonas Kiili, Jussi Mansikkaviita ja Salomon Nelimarkka (kuva Sadri Wirzenius).

Kuvassa Turun joukkue: Pihla Lehto, Mikko Tuomi ja Timo Kuusonen (kuva Eero Nurmikko).