Siirry pääsisältöön

Meripelastustaitokisojen voitto Keski-Suomen maastopelastajille

Turussa tänään pidetyt Meripelastusseuran 28. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Keski-Suomen Maastopelastus ry:n joukkue, jonka muodostivat Jussi Mansikkaviita, Salomon Nelimarkka ja Joona Kiili. Toiseksi kilpailuissa sijoittui SMPS Pirkanmaa ry:n joukkue, jossa kilpailivat Aku Virjula, Jani Jokinen ja Toni Laine sekä kolmanneksi Saaristomeren meripuolustusalueen joukkue kilpailijoina Lauri Perheenniemi, Mikko Timoskainen ja Kauko Mäkinen.

Kisoihin osallistui yhteensä 25 joukkuetta, joista 13 edusti vapaaehtoisia meri- ja järvipelastajia, 6 pelastusalan viranomaisia ja 3 muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana on yksi vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta sekä ensimmäistä kertaa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n joukkue.

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi rastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), ensiapu, merimiestaito, viestiliikenne, ajankohtainen meripelastustehtävä sekä vedenvarasta nostaminen. Koska ihmishenkien pelastamisessa nopean ja virheettömän suorituksen merkitys on suuri, ratkaistiin paremmuus antamalla virhepisteitä ja mittaamalla radan suoritusaika. Kilpailuissa painotettiin myös paineensietokykyä haastavissa tilanteissa.

Kaikki tehtävät olivat sellaisia, joihin meripelastajat voivat tositilanteessakin joutua. Jo vuodesta 1986 vuosittain järjestettyjen kilpailujen tärkein tavoite onkin kehittää miehistöjen pelastustaitoja sekä lisätä motivaatiota ja oppimishalua.

Kaikkien joukkueiden tulokset löytyvät kilpailun tulospalvelusta, www.meripelastus.fi/tulospalvelu.

Vuoden 2014 kisat järjestetään Tampereella.