Siirry pääsisältöön

Meripelastusseura hakee uusia vapaaehtoisia – Sinustako meripelastaja?

Meripelastusseuran jäsenyhdistykset hakevat jälleen kevään aikana pelastusalustensa miehistöihin uusia, innokkaita vapaaehtoisia. Meripelastusharrastus vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, jota mikään muu harrastus ei tarjoa.

Miehistöihin hakevilta ei edellytä veneilykokemusta tai muuta ennakko-osaamista. Tärkeintä on halu auttaa, into oppia uutta sekä mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen. Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään lisäksi vähintään 18 vuoden ikää, Suomen kansalaisuutta sekä hyvää peruskuntoa, uimataitoa ja näön tarkkuutta 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman. Jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Yläikärajaa ei ole, ja harrastus sopii yhtä hyvin niin naisille kuin miehillekin.

Meripelastusseura kouluttaa kaikki miehistöjensä jäsenet. Koulutusjärjestelmä perustuu kuuden eri koulutustason osaamistavoitteisiin. Opiskeltavia asioita ovat mm. merimiestaidot, merenkulku, alustekniikka, ensiapu, viestiliikenne, etsintä-, pelastus- ja avustustoiminta sekä johtaminen aluksella. Koulutusputkessa on mahdollista edetä kansimiesharjoittelijasta aina pelastusaluksen päälliköksi asti.

Vapaaehtoisina meripelastajina toimii tällä hetkellä noin 1800 henkeä ympäri Suomea. Pelastusalusten ympärivuorokautinen päivystys avovesikaudella pidetään yllä kokonaan palkatta tehtävällä vapaaehtoistyöllä.

Lisää tietoa meripelastusharrastuksesta sekä yhteydenottolomake osoitteessa www.meripelastus.fi/tulemukaan. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan oman paikkakuntasi yhdistykseen. Yhdistysten nettisivujen osoitteet ovat muotoa www.meripelastus.fi/paikkakunta.

Tule tapaamaan meitä venemessuille!

Meripelastusseura on mukana Vene 14 Båt –näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa 7.-16. helmikuuta. Osasto 7a35 sijaitsee hallissa 7. Meripelastustoimintaa esittelemässä on vapaaehtoisia meripelastajia pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistyksistä. He kertovat mielellään harrastuksestaan sekä vastaavat kysymyksiisi.