Siirry pääsisältöön

Meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Suomenlahden vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 31. lokakuuta klo 12. Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa.

Yhteensä 12 pelastusalusta lähtee ohimarssille Hernesaaren kärjestä pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille. Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Pakkahuoneen ja Vironaltaan laitureihin, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin noin klo 12.30-14.00. Jenny Wihurin pentterissä on myös kahvia tarjolla.

Alusparaatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä PR Jenny Wihuri (Helsinki), PV Kotka (Kotka), PV Aktia (Porkkala), PV Emmi (Espoo), PV Hailikari (Hamina), PV Degerby (Loviisa), PV Mikrolog III (Helsinki), PV Securitas (Porvoo), PV Westhouse (Espoo), PV BLC (Porkkala), Furuno (Espoo) ja PV Rautauoma (Helsinki).

Meripelastusseuran miehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1571 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3213 ihmistä ja 1290 alusta. Suomenlahden alueella tehtäviä on ollut 371. Kaikki pelastusalusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.

Tervetuloa katsomaan paraatia ja tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia!