Siirry pääsisältöön

Meripelastajat toista kertaa koulutusvaihtoon

Eurooppalaisten vapaaehtoisten meripelastajien koulutusvaihto toteutetaan toista kertaa 28.9.-6.10. Hankkeen tavoitteena on tiedon, taidon ja kokemusten jakaminen osallistujien kesken. Lisäksi vaihto-oppilaat välittävät oppimaansa edelleen kotimaassaan.

Koulutusvaihdon osallistujamaat ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Hollanti ja Englanti. Lisäksi mukana on kaksi oppilasta Kanadasta ja viisi Virosta, mutta maat eivät ota vastaan oppilaita. Hankkeen alullepanija on Hollannin vapaaehtoinen meripelastusorganisaatio KNRM, joka toimii myös sen kokonaiskoordinaattorina.

Suomesta koulutusvaihtoon lähtevät Jartsa Karvonen Ruotsiin, Jukka Palkonen Norjaan, Matti Pouhakka Tanskaan, Heikki Hämäläinen Islantiin, Jaakko Heikkilä Saksaan, Henri Roos Hollantiin ja Markku Tamminen Englantiin. Suomen Meripelastusseuran vieraaksi saapuu yksi meripelastaja kustakin osallistujamaasta ja yksi Kanadasta. Vaihto-oppilaiden kouluttajina toimivat Meripelastusseuran koulutussuunnittelija Joonas Lahelma sekä vapaaehtoiset meripelastuskouluttajat Roosa Voima, Tatu Pakarinen, Tuomas Kalanti ja Micky Vane-Tempest. Ryhmä vierailee viikon aikana mm. mm. Helsingin meripelastuslohkokeskuksessa, Meripelastusseuran toiminta- ja koulutuskeskuksessa Bågaskärissä sekä Ahvenanmaan meripelastusyhdistyksessä.

Koulutusvaihtohankkeen rahoittaja on Elinikäisen oppimisen ohjelman kansallinen toimisto, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO. Suomen Meripelastusseuran hankkeeseen saaman tuen määrä on 16 000 euroa, mikä sisältää yhteensä kaksi koulutusvaihtoa vuosina 2013-2015.

Meripelastajavaihto-oppilaat pitävät matkapäiväkirjaa Meripelastusseuran nettisivuilla. Lisäksi molempien ryhmien kuulumisia voi seurata Facebookissa www.facebook.com/meripelastus sekä ryhmässä www.facebook.com/groups/SMPS.koulutusvaihto/.