Siirry pääsisältöön

Meripelastajat esittäytyvät pyhäinpäivänä

Suomenlahden vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 2. marraskuuta klo 12. Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa klo 12.30-14.30.

Yhteensä 12 pelastusalusta lähtee ohimarssille Hernesaaren kärjestä pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille. Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Pakkahuoneen ja Vironaltaan laitureihin, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin klo 12.30-14.30.

Alusparaatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä PR Jenny Wihuri, PV Kotka, PV Rautauoma, PV Emmi, PV Hailikari, PV Degerby, PV Aktia Porvoo, PV Mikrolog III, PV Securitas, PV Westhouse, PV BLC ja PV Aktia. Aluksia on mukana Helsingin ja Espoon lisäksi Haminasta, Kotkasta, Loviisasta, Porvoosta ja Porkkalasta.

Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1416 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3060 ihmistä ja 1197 alusta. Suomenlahden alueella tehtäviä on ollut 283.
Tervetuloa katsomaan paraatia ja tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia!