Siirry pääsisältöön

Jenny Wihuri koulutuspurjehdukselle Saimaalle

Meripelastusseuran koululaiva, pelastusristeilijä Jenny Wihuri tekee koulutuspurjehduksen Saimaalle 25.8-9.9. Alus vierailee Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Varkaudessa, Kuopiossa ja Joensuussa sekä Suomenlahden puolella Haminassa ja Loviisassa.

Koulutuspurjehdus alkaa perjantaina, kun miehistö saapuu alukselle. Köydet irrotetaan aikaisin lauantai-aamuna.

Jenny Wihurin koulutuspurjehdus on jaettu neljään osuuteen eli legiin, joille osallistuu yhteensä yli 30 vapaaehtoista meripelastajaa 15 yhdistyksestä ja asemalta. Koulutuspurjehduksen päätavoitteena on eri puolilta maata tulevien miehistönjäsenten kouluttaminen ison aluksen navigoinnissa ja käsittelyssä omasta toimintaympäristöstä poikkeavalla vesialueella. Erilaisia meripelastustehtäviä harjoitellaan koko matkan ajan, pysähdyspaikoissa myös yhdessä paikallisyhdistysten kanssa.

Vuonna 1999 valmistuneelle Jenny Wihurille on tehty sarja laajoja päivityskorjauksia vuosina 2012-2017. Korjausten tavoitteena oli varmistaa aluksen turvallisen käytön kannalta olennaisten järjestelmien kunto, päivittää laitteisto ajan tasalle sekä lisätä pitkien koulutuspurjehdusten tarvitsemaa kapasiteettia. Viiden vuoden aikana muun muassa aluksen potkurit ja apukone vaihdettiin, makeavesitankki uusittiin ja sen kapasiteettia kasvatettiin, navigointitekniikkaa päivitettiin sekä kannen kaiteet uusittiin miehistön turvallisuuden parantamiseksi. Suurin ja näkyvin uudistus tapahtui ohjaamossa, missä aikaisemmin ohjaamoa hallinnut keskisaareke purettiin ja sen keskelle toteutettiin kulkukäytävä ja keskivaiheille rakennettiin molemmin puolin pulpetit. Lisäksi ohjaamon navigointinäytöt uusittiin. Korjaukset toteutettiin asteittain talvien telakointikausien aikana siten, että alus oli purjehduskaudet käytössä.

Jenny Wihuri on avoinna yleisölle:
Lappeenranta 27.8. klo 18-21
Kuopio 31.8. klo 16-17
Savonlinna 2.9. klo 10-14 (Meripelastustaitokilpailujen yhteydessä)
Joensuu 5.9. klo 17-19.

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun pelastusristeilijään ja tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia!

Koulutuspurjehduksen tapahtumia voi seurata myös Meripelastusseuran facebook-sivulla www.facebook.com/meripelastus.