Siirry pääsisältöön

Meripelastusseura 125 v.

Tasavallan presidentin tervehdys

Meripelastusseuran 125-vuotisjuhlavuoden suojelijan, tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys.

Suomen Meripelastusseura täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 125 vuotta. Vapaaehtoinen meripelastustoiminta sai alkunsa, kun ensimmäinen vapaaehtoinen meripelastusasema perustettiin Suursaareen vuonna 1857. Suomen Meripelastusseura perustettiin 40 vuotta myöhemmin.

Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistykset ylläpitävät tänä päivänä 60 pelastusasemaa rannikolla ja sisävesillä Hangosta Inariin. Mukana toiminnassa on noin 1500 koulutettua vapaaehtoista meripelastajaa.

Vapaaehtoisten meripelastajien tehtävät ovat kasvaneet tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Toimintaan kuuluu pelastus- ja avustustehtäviä, partioajoa, päivystystä ja koulutusta. Vapaaehtoistoiminnalla on autettu lukemattomia pulaan joutuneita. Aivan viime vuosina pandemian ja lämpimien säiden myötä veneilyn suosio on kasvanut entisestään ja meripelastustehtäviä on ollut historiallisen paljon, yli 2000 vuodessa. Osa tehtävistä koskee välitöntä hengenvaaraa.

Jokainen voi vaikuttaa veneilyturvallisuuteen toimimalla vastuullisesti vesillä. Asenteella on merkitystä. Suomen Meripelastusseura on tehnyt ansiokasta ennaltaehkäisevää työtä jakamalla tietoa meriturvallisuudesta sekä kouluttamalla veneilijöitä.

Kiitän kaikkia Suomen Meripelastusseuran toimintaan osallistuneita arvokkaasta vapaaehtoistyöstänne vesillä liikkujien hyväksi. Vapaaehtoisten meripelastajien työpanoksen arvo yhteiskunnalle on mittaamattoman suuri.

Onnittelen Suomen Meripelastusseuraa 125-vuotisjuhlavuodesta ja toivotan menestystä tärkeälle toiminnallenne!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Suomen Meripelastusseuran 125-vuotisjuhlavuoden suojelija