Tietoa meistä

Pääasiallinen tehtävämme on avustaa veneilijöitä toiminta-alueellamme, joka on Saaristomeren pohjoisosa sekä eteläinen Selkämeri, ongelmien sattuessa, on se sitten konerikko, polttoaineen loppuminen tai karilleajo. Vakavampia tilanteita ei onneksi usein satu, mutta niidenkin varalle olemme varautuneet koulutuksin sekä harjoitusten muodossa.

Joko sinulta löytyy Trossi-palvelu näiden tilanteiden varalle? Tässä kohtaa moni ehkä miettii, mikä ihmeen Trossi ja sivuuttaa asian.

Tiesitkö, että vesillä toimintakyvyttömäksi joutuneen veneen pelastaminen on maksullista, jos ihmishenkiä ei ole vaarassa? Ihmiset viedään turvaan aina korvauksetta, mutta veneen siirrosta joudutaan perimään omakustannushinta. Summa voi olla jopa satoja euroja pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta riippuen. Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi jäsenpalvelun varmistat myös veneellesi maksuttoman avun. Samalla tuet vapaaehtoista meripelastustyötä.

Trossilla saat hinauksen lähimpään satamaan, mihin on saatavissa korjauspalveluita, apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa, vastaavan palvelun Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (tietyillä alueilla).

Ellei sinulta vielä Trossia löydy, nyt kannattaa viimeistään lukea siitä lisää ja hankkia se veneilyn turvaksi. Lisätietoja asiasta sekä liittymisohjeet löydät kohdasta Meripelastusseura ja sieltä Trossi-linkki.

Näkyvyyttä tärkeälle vapaaehtoistyölle saadaan myös olemalla mukana esim. Uudenkaupungin kevät- ja syysmarkkinoilla sekä Puupaatei Pakkahuoneel-tapahtumassa, jonka hoitaa pääasiassa tukijaos. Tukijaokseenkin otamme ilolla vastaan uusia innokkaita naisia toimintaan mukaan.

Jos olet uutta harrastusta vailla ja merellinen toiminta kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan toimintaamme. 

Jäseniä yhdistyksessä on n. 600, ja heistä n. 25 henkilöä on mukana aktiivitoiminnassa.

Pelastustoimintaamme tukemassa Op Lounaisrannikko. Logoa klikkaamalla lisätietoa.