Tietoa meistä

SMPS Tammisaaren meripelastajat r.y. on meripelastusyhdistys, jolla päätoimialue on Raasepori. Yhdistyksellä on noin 440 jäsentä (tilastotieto tammikuu 2024), joista noin 360 niistä ovat jäseniä jolla on Trossi palvelu.

Yhdistys ja toiminta vapaaehtoisin voimin

Kaikki yhdistyksessä ovat vapaaehtoisia. Tämä tarkoittaa että sekä koulutus ja ennaltaehkäisevää toimintaa sekä operatiivistä toimintaa harjoitetaan vapaaehtoisvoimin jotka ovat täysin riippuvaisia jäsenmaksuista ja tukirahoituksista, sekä yksitysihenkilöiltä, yrityksiltä sekä säätiöiltä.

Yhdistyksen tarkoituksena on m.m.

  • aktiivisesti osallistua meripelastustyöhön toiminta-alueellamme yhteistyössä viranomaisten ja muiden toimioiden kanssa.
  • edistää kiinnostusta meripelastusta kohtaan ja parantaa meripelastustaitoja.
  • tukea muiden yhdistysten meriturvallisuustyötä.

Lyhyesti sanottuna,

  • toimia vaarojen ja vaurioiden ennaltaehkäisemiseksi.

Mutta vaaratilanteiden sattuessa

  • minimoida niiden seuraukset.

Yhdistys historialla

Yhdistys perustettiin vuonna 1965, mutta jo vuotta aiemmin oli suunnitelmia yhdistyksen perustamiselle. Alkuaikoina toiminta keskittyi etsintälaivueisiin ja yhdistys sai ensimmäisen veneensä 1978. Yhdistyksen nimi oli tuolloin Sjöräddningsföreningen i Västra Nyland eli Länsi-Uudenmaan meripelastusyhdistys.

Laaja toiminta, laajalla toiminta-alueella

Tammisaaren Meripelastajat järjestää tiedotustilaisuuksia ja osallistuu messuihin ja vastaaviin toimintaan eteenkin Raaseporissa. Yhdistys tekee yhteistyötä viranomaisten ja muiden toimioiden kanssa, turvataaksemme vesillä liikkujia ja vesien lähellä olevia ihmisiä. Tiivis yhteistyö lähellä olevien meripelastusyhdistyksien kanssa, on myös tosi tärkeää.

Toiminta-alueemme yltää Pohjasta pohjoisessa, Barösundista idässä Hankoon lännessä ja Viroon etelässä. Tarvittaessa meidän aluksemme liikkuvat vielä isommalla alueella.

Nuoriso-osasto

Yhdistyksellä on aktiivinen nuorisotoiminta. Toimintaan voi hakea kun on täyttänyt 10 vuotta. 16 vuoden iän saavuttanut jäsen, on mahdollisuus osallistua miehistönä, ja 18 vuoden ikäisenä on mahdollisuus hakea mukaan hälytysmiehistöön.

Kaikki kiinnostuneet tulemaan mukaan toimintaan, kehotetaan ottamaan yhteyttä nuorisovastaavaan. Ainut mitä sinulla tulisi olla mukanasi on, yleinen fyysinen kunto ja osa uimataitoa.