Tietoa meistä

Yhdistys

Suomen Meripelastusseura Pirkanmaa ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tärkeimpänä tavoitteena turvata kahden pelastusasemansa toiminta. Yhdistys on Suomen Meripelastusseura ry jäsenyhdistys ja aluksemme käyttävät Suomen Meripelastusseuran varustamolippua.

Yhdistyksen hallitus huolehtii erityisesti yhdistyksen varainhankinnasta, taloudenhoidosta sekä suhteista viranomaisiin. Hallitus kantaa myös laivaisännän vastuuta, joten se valvoo mm. pelastusalusten käyttöä ja miehistön osaamista. Pelastusalukset omistaa Suomen Meripelastusseura, joka on antanut ne käyttöömme edellytyksellä, että huolehdimme mm. katsastus- ja koulutusjärjestelmän noudattamisesta.

Pelastusasemat toimivat

Toimintamme keskittyy kahdelle pelastusasemalle, jotka toimivat Tampereella ja Valkeakoskella. Toiminnalla on Pirkanmaalla pitkät perinteet, vaikka nykyinen yhdistys on perustettu vuonna 2011, jolloin kokosimme yhteen maakunnan vapaaehtoisen vesipelastustoiminnan voimat.

Pelastusasemiemme hälytysmiehistöt päivystävät veneilykauden aikana ympäri vuorokauden. Tehtävät välitetään Hätäkeskuksesta koko hälytysmiehistölle, minkä jälkeen pelastusalukset miehitetään hätätilanteessa pelastuslaitoksen kanssa sovitun mukaisesti.

Kiireettömät tehtävät hälytetään trossipalvelun kautta tai sovitaan pelastusaseman päällikön kanssa.

Jos tarvitset apua vesialueella, on tärkeää, että soitat yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskus osaa välittää tehtävän lähimmälle ja tarkoituksenmukaiselle yksikölle. Vain kiireettömät avunpyynnöt kuuluvat trossipalvelulle.

Lue hälytysohjeet tästä.