Siirry pääsisältöön

Päivystyskausi 2023 on päättynyt

Yhdistyksemme päivystyskausi on päättynyt tänään kun pelastusvene Willimies telakoitiin Rapasaaren aseman edustalle. Kaukas ja Hietsu telakoitiin muutama viikko aiemmin.

Tehtäviä avovesikauden aikana yhdistyksemme alukset PV Willimies, AV Kaukas ja AV Hietsu suorittivat yhteensä 56. Vapaaehtoisesti tehtyjä henkilötyötunteja näillä tehtävillä tehtiin 690 h.

Keikoista 8 kappaletta luokiteltiin tehtäväkategoriaan onnettomuus- tai vaaratilanne saaristossa tai järvialueella, 2 luokkaan tapaturma, vamma tai sairastuminen, 10 oli luonteeltaan vesiliikenneonnettomuuksia ja 36 teknisiä vikoja. Apua sai 134 henkilöä ja 52 alusta. Ennalta ehkäiseviä ja valistustehtäviä suoritimme tällä kaudella 34 kappaletta.

Yhdistyksen oma perinteinen harjoitusviikonloppu järjestettiin loppukaudesta tuttuun tapaan suurella Saimaalla ja tukikohtana toimi perinteisesti Lappeenrannan moottoriveneseuran tukikohta Riehkiössä. Viikkoharjoitukset järjestettiin joka maanantai läpi kesän ja uusia miehistönjäseniä rekrytoitiin keväällä ja syksyllä. Tästä alkaa meripelastajan muutaman kuukauden ”kesäloma” ja harjoitukset alkavat tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä maanantaina.