Siirry pääsisältöön

Lahden IRONMAN 2023 -kilpailun vesistöosuuden turvaaminen Vuoden turvallisuusteko

Suomen Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden turvallisuusteoksi Lahden IRONMAN 70.3 World Championship 2023 -kilpailun vesistöosuuden turvaamisen, jonka hoiti yhdessä yhdeksän Meripelastusseuran jäsenyhdistystä.

Vapaaehtoiset järvipelastajat olivat 11 veneen ja 50 miehistönjäsenen voimin turvaamassa 26.–27. elokuuta 2023 Lahdessa järjestetyn triathlonin IRONMAN 70.3 MM-kilpailun uintiosuuksia. Mukana oli yksiköitä Lahdesta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Jämsästä, Jyväskylästä, Mikkelistä, Lappeenrannasta, Kuopiosta ja Pirkanmaalta. Toiminnan suunnittelusta ja koordinoinnista vastasi Lahden Järvipelastajat ja johtoveneenä toimi yhdistyksen pelastusvene Teemu.

Lappeenrannasta valvontatehtäviin osallistui apuvene Kaukas ja 3 miehistönjäsentä.

– Nimitys on osoitettu vapaaehtoisille ja vastuuhenkilöille kollektiivisesti hyvästä työstä merkittävän tapahtuman turvallisuuden parantamisessa, sekä ennen kaikkea hienona esimerkkinä yhdistysten yhteisestä voimasta. Kilpailun vesistöosuuden turvaaminen oli erittäin haasteellinen tehtävä. Yhdistysten toiminta oli etukäteen hyvin organisoitu ja myös jälkipurku toimi hyvin, sanoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg.

IRONMAN 70.3 MM-kilpailu oli kaksipäiväinen, lauantaina oli naisten kisa ja sunnuntaina miesten.

– Vapaaehtoiset meripelastajat venyivät hienosti aikaisiin aamuihin ja pitkiin päiviin. Yhteishenki oli loistava ja oli hienoa huomata, kuinka ennestään toisilleen tuntemattomat puhalsivat yhteen hiileen. Toimintatavat olivat kaikille selkeitä – kiitos Meripelastusseuran yhtenäisen koulutusjärjestelmän, kertoo Lahden Järvipelastajien puheenjohtaja Harry Nordström.

Suomen Meripelastusseura palkitsee vuosittain Vuoden turvallisuustekona henkilön tai yhteisön, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöjen turvallisuuden parantamista tai yleistä veneilyturvallisuutta. Huomionosoitus jaetaan Meripelastusseuran koulutuspäivillä 15. maaliskuuta.