Siirry pääsisältöön

Juhannuspäivystys Operaatio Meritähti

Meripelastusseura Etelä-Saimaan miehistö päivystää pelastusalus Willimiehellä läpi juhannuksen. Alus partioi eteläisellä Suur-Saimaalla ja on välittömässä lähtövalmiudessa torstai-illasta sunnuntai-iltaan.

Kiireellisessä hätätilanteessa sisävesillä tulee soittaa hätäkeskukseen 112.

Kiireettömässä avuntarvetilanteessa kaikkia vesilläliikkujia palvelee Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30.

Tälle kaudelle olemme parantaneet Willimiehen jo entisestään laajaa ensiapuvarustusta. Uusia varusteita ovat defibrillaattori eli sydäniskuri, pulssioksimetri, verenpainemittari sekä hemostaattiside. Kevään aikana miehistö on saanut koulutuksen uusien välineiden käyttöön. Harjoitusalus Jopi, elvytysnukke sekä harjoitusdeffa ovat mahdollistaneet ensiaputaitojen harjoittelun aidoissa olosuhteissa vesillä ja saarissa.

Yhdistys on saanut tälle kaudelle käyttöönsä myös täysin uuden apuveneen nimeltä AV Kaukas. Ketterällä pelastusveneellä on mahdollista toimia hyvin matalassa vedessä sekä kulkea toiminta-alueen veneaukoista. Uusi alus on huomattava parannus entiseen käyttöikänsä päähän tulleeseen AV Lähiveneeseen verrattuna. AV Kaukaassa on erilliset navigointilaitteet sekä ohjaajan että päällikön käyttöön. Uutta on myös vedenalaisen etsinnän mahdollistava laadukas viistokaikuluotain.

Meripelastajat toivovat, että juhannuksen viettoon vesille lähtevät pitäisivät mielessä turvallisuusasiat. Veneen varusteet kannattaa tarkistaa ennen lähtöä ja pelastusliivit on hyvä pitää päällä aina vesillä oltaessa. Sääennusteet on syytä ottaa huomioon reittiä suunnitellessa ja niitä kannattaa seurata myös matkan aikana. Matkasuunnitelma on tärkeää kertoa kotiin jääville.