Siirry pääsisältöön

2021 päivystyskautemme on päättynyt

Yhdistyksemme päivystyskausi päättyi tänään kun aluksemme Willimies ja Jopi telakoitiin Rapasaaren aseman edustalle. Kaukas telakoitiin maanantaina. Korona näkyi vapaaehtoisessa meripelastustoiminnassa eteläisellä Saimaalla lähinnä välillisesti: Miehistönjäsenemme pysyivät terveenä, eikä tehtävillä jouduttu kohtaamaan koronaan sairastuneita asiakkaita.

Tehtäviä avovesikauden aikana yhdistyksemme alukset PV Willimies ja AV Kaukas suorittivat yhteensä 65 kappaletta. Normaalisti tehtävämäärä on ollut noin 50 kappaletta. Vapaaehtoisesti tehtyjä henkilötyötunteja näillä keikoilla tehtiin 514 h. Keikoista 6 kappaletta luokiteltiin tehtäväkategoriaan onnettomuus- tai vaaratilanne saaristossa tai järvialueella, 3 luokkaan tapaturma, vamma tai sairastuminen, 11 oli luonteeltaan vesiliikenneonnettomuuksia ja 45 teknisiä vikoja. Apua sai 148 henkilöä ja 57 alusta, joista 4 henkilöä ja 2 alusta luokiteltiin pelastetuksi todennäköiseltä menehtymiseltä/vakavalta loukkaantumiselta tai tuhoutumiselta. Ennalta ehkäiseviä ja valistustehtäviä suoritimme tällä kaudella 12 kappaletta.

Yhdistyksemme oma perinteinen harjoitusviikonloppu saatiin pidettyä alkusyksystä ja pääsivät aktiivimme myös osallistumaan muutamille SMPS:n valtakunnallisille kursseille sekä kurssilaisina että kouluttajina. Viikkoharjoitukset pidettiin aiempaan tapaan läpi avovesikauden ja syyskuussa toimintaamme saatiin mukaan uusia, innokkaita vapaaehtoisia.

Vielä on hieman jäljellä alusten huoltoja ja pikkujoulut ennenkuin siirrymme muutaman kuukauden meripelastajan ”kesälomalle”. Loppuvuoden aikana osallistumme meripelastusseuran järjestämälle ensiapukurssille. Talvikauden teoriakoulutukset aloitamme helmikuun ensimmäisenä maanantaina.