Miehistö

Tällä hetkellä miehistömme koostuu n. 30 aktiivijäsenestä. Miehistömme suorittama päivystys-, pelastus- ja avustustoiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Miehistömme on sitoutunut auttamaan veneilijöitä ja muita vesillä liikkujia koko avovesikauden ajan.

Koulutus

Koulutamme miehistöä meripelastusseuran vaatimusten mukaisesti. Talvisin koulutus on teoriapainotteista ja keväisin suoritetaan käytännön harjoituksia. Koulutus perustuu meripelastusseuran materiaaliin ja koulutuspätevyyksiin. Suurin osa koulutuksesta annetaan yhdistyksessämme ja valtakunnallista koulutusta järjestää Suomen Meripelastusseura. Opeteltavia asioita ovat mm. merimiestaidot, merenkulku, alustekniikka, ensiapu, viestiliikenne, etsintä-, pelastus- ja avustustoiminta sekä johtaminen aluksella.

Koulutusjärjestelmän yleiskuvaus

Miehistön koulutussuunnitelma

Päällystön koulutussuunnitelma

Mukaan toimintaan!

Tule mukaamme turvaamaan ja avustamaan ihmisiä merellä. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa. Emme edellytä aiempaa veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Edellytämme ryhmähenkisyyttä, normaalia terveyttä ja uimataitoa. Koulutus ja osaamisen ylläpito vaativat myös sitoutumista ja aktiivisuutta.

Mukaan vapaaehtoisten pelastusveneiden miehistöön -opas

Jos olet kiinnostunut hakeutumaan mukaan operatiiviseen toimintaan, ole yhteydessä koulutusvastaavaan Jyri Tuloseen (jyri.tulonen@gmail.com)  tai puheenjohtajaan Calle Stormiin (kemio@messi.meripelastus.fi)