Tietoa meistä

Historia

Inkoon Meripelastajien historia alkaa vuodesta 1986 jolloin Porkkalan Meripelastusyhdistys sai lahjoituksena uuden NPV-4 meripelastusveneen voidakseen tällä kattaa myös Porkkalan länsipuoliset merialueet. Samalla perustettiin yhdessä Inkoon venekerhon kanssa Porkkalan Meripelastusyhdistys / Inkoon etsintälaivue. NPV-4 veneen kotisatamaksi tuli Inkoo ja nimeksi PV Fagerö.

NPV-4, PV Fagerö

Inkoon etsintälaivue perusti 14.8.1990 oman meripelastusyhdistyksen jolle saatiin samalla Suomen Meripelastusseuran jäsenyys. Meripelastusvene PV Fagerö siirtyi uuden Inkoon Meripelastusyhdistys – Ingå Sjöräddningsförening rf hallintaan. Uusi yhdistys jatkaa Inkoon etsintälaivueen toimintaa osana Inkoon kunnan palo- ja pelastustoimintaa. Inkoon Meripelastusyhdistyksen toiminta-alue ulottuu Porkkalanselältä Gästansiin.

Vuonna 1997 saa Inkoon Meripelastusyhdistys käyttöönsä uuden Rankki-luokan meripelastusaluksen. Uusi vene saa pitää saman nimen, mutta on muuten aivan eri luokkaa ja omaa erinomaiset meriominaisuudet. Uusi PV Fagerö palvelee yhdistystä 25 vuoden ajan ja matkan varella alus myös peruskorjataan perusteellisesti. Peruskorjauksessa alus saa uudet moottorit ja navigointielektroniikka päivitetään. Keväällä 2022 PV Fagerö siirretään Naantaliin ja Inkoo Meripelastajat saavat käyttöönsä täysin uuden ja modernin PV3 meripelastusveneen perämoottoreilla. Vene on Suomessa huolella suunniteltu ja rakennettu soveltumaan juuri meripelastus ja hinauskäyttöön ja tulee mahdollistamaan Inkoon Meripelastajille entistä paremmat valmiusmahdollisuudet.

Inkoon Meripelastajat tänään

Inkoon meripelastajat koostuu tänään pienestä ryhmästä aktiivisia vapaaehtoisia ja porukassa vallitsee hyvä yhteisöllisyys. Uudella PV324 meripelastusveneellä hoidamme partioinnin Inkoon vesialueilla niin usein kuin vain pääsemme auttaaksemme veneilijöitä ja saaristossa liikkuvia kun avun tarve yllättää.

Partioinnin ja kahvitaukojen ohella kauniissa Inkoon saaristomaisemissa, ylläpidämme myös meripelastustaitoja harjoittelemalla esim. pintapelastusta ja ensiapua. Meripelastusseuralla on oma koulutusjärjestelmä ja jatko-opintoja varten löytyy seuran koulutuskeskus kätevän läheltä Bågaskäristä.

Meripelastusvene PV324 on saanut uuden venepaikan Inkoon joesta. Näin vene on entistä paremmin esillä keskeisellä paikalla. Huoltorakennusta venepaikan läheisyyteen suunnitellaan yhteistyössä Inkoon kunnan kanssa mahdollistamaan ja tukemaan meripelastusotoimintaa Inkoossa.

Mikäli olisit kiinnostunut aloittamaan mahtavan uuden harrastuksen jossa saat liikkua kauneimmissa maisemissa ja tehdä tärkeätä työtä veneilijöiden turvaksi, niin ole yhteydessä meihin. Etsimme jatkuvasti uusia miehistön jäseniä ja voit hyvin tulla katsomaan mikäli tämä voisi olla sinulle sopiva harrastus. Lähetä meille ilmoitus kiinnostuksesta osoitteeseen inkoonmeripelastajat@gmail.com

Lisätietoa meripelastuksesta harrastuksena voit lukea oheisesta esitteestä: ’Mukaan vapaaehtoisten pelastusveneiden miehistöön’.