Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat Uivassa venenäyttelyssä

Suomen Meripelastusseura esittelee vapaaehtoista meripelastustoimintaa Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 15.-18. elokuuta.

Uivassa on näytteillä Espoon yhdistyksen tänä keväänä käyttöön otettu PV4-luokan pelastusalus Emmi. Veneen paikka on pienvenealtaassa ravintola Blue Peterin edustalla, ja sen esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet.

PV4 on 13,5 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä. Sen syväys on 0,8 metriä ja paino 14 tonnia. Moottoreina aluksessa on Caterpillar C9 -koneet, joiden teho on 575 hv/kone. Vesijetteinä toimivat Rolls-Roycen FF340-jetit interceptoreilla, ja alusta ohjataan Vector Stick -ohjausjärjestelmän avulla. Veneen matkavauhti on 30 solmua ja huippunopeus 35 solmua. Aluksessa on monipuolinen meripelastusvarustus ensiapuvarusteineen ja sammutuspumppuineen sekä nykyaikainen navigointi- ja viestintälaitteisto. Keulakajuutassa on paaripotilaan kuljetusmahdollisuus.

Espoon Meripelastajat on yksi Meripelastusseuran eniten pelastus- ja avunantotehtäviä vuosittain suorittavista yhdistyksistä. Tänä vuonna tehtäviä on kertynyt tähän mennessä 45. Koko maassa Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat kuluvalla kaudella hoitaneet 1018 tehtävää.

Uiva on avoinna to-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18. Huomioithan, että Emmi on myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos vene ei ole paikalla käyntisi aikaan, on se joutunut lähtemään hälytystehtävään. Perjantaina 16.8. Emmi on paikalla vain klo 17.30 asti.