Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat lähtevät jälleen vaihtoon

Arvokkaita elämyksiä koetaan ja kokemuksia jaetaan jälleen, kun kymmenen Euroopan maata järjestää kansainvälisen meripelastajavaihdon. Kuudetta kertaa toteutettava vaihtoviikko alkaa lauantaina 23.9. ja jatkuu seuraavan viikon lauantaihin 30.9. saakka.

Vaihtoviikon tavoitteena on meripelastukseen liittyvän tiedon, taidon ja osaamisen jakaminen osallistujien kesken sekä osallistujien välityksellä edelleen heidän edustamiensa organisaatioiden käyttöön. Ohjelmaan kuuluvat maat ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Saksa, Hollanti, Englanti ja Ranska.

Suomesta vaihtoon lähtee kuusi vapaaehtoista meripelastajaa Espoosta, Helsingistä, Loviisasta, Savonlinnasta, Tammisaaresta ja Tampereelta. Kohdemaat tänä vuonna ovat Hollanti, Islanti, Norja, Ranska, Tanska ja Viro.

Suomeen saadaan vastaavasti vaihto-oppilaita Hollannista, Tanskasta, Norjasta, Saksasta, Ruotsista, Ranskasta ja Islannista. Vieraiden isännöinnistä vastaa Meripelastusseuran koulutuspäällikkö Jaakko Heikkilä ja iso joukko vapaaehtoisia meripelastajia. Viikon aikana tutustutaan muun muassa Espoon, Helsingin, Meripelastusasema 1:n sekä SMPS Pirkanmaan Tampereen pelastusaseman miehistöihin ja toimintaan sekä Bågaskärin toimintakeskukseen. Lisäksi vieraat pääsevät tutustumaan moniin yhteistyötahoihimme, kuten Rajavartiolaitokseen ja Meriturvaan.