Siirry pääsisältöön

Uusia apuveneluokan veneitä Meripelastusseuralle

Meripelastusseura on vastaanottanut 20.12.2016 jälleen kaksi uutta apuveneluokan (AV) venettä. Toinen veneistä sijoitetaan Tampereelle ja toinen Valkeakoskelle. Veneet siirtyvät asemapaikoille kevääseen 2017 mennessä.

Nämä veneet ovat sarjassaan kolmas ja neljäs kaikkiaan ainakin kuuden veneen sarjasta. Aiemmin tänä keväänä ja kesänä on vastaanotettu jo kaksi venettä. Suomen Meripelastusseuran valtuuston marraskuussa vahvistaman alushankintasuunnitelman mukaan Seura on jo tilannut kaksi venettä lisää, jotka valmistuvat toukokuussa 2017. Nämä veneet tullaan sijoittamaan Pyhäjärvelle Säkylään ja toinen Saloon.

Voimassa oleva hankintasopimus Ab Petor Oy:n kanssa mahdollistaa Seuran tilaavan veneitä vielä lisää alushankintasuunnitelmien päivittyessä aina vuoden 2020 loppuun asti. Hankintasopimus on tehty yhteistyössä Ahvenanmaan Meripelastusseuran kanssa, jolla on myös mahdollisuus tehdä venetilauksia saman sopimuksen puitteissa.

Vene on nähtävillä Meripelastusseuran osastolla Vene 2017-messuilla.

Apuveneen tekniset tiedot:

– Veneen pituus: 5,03m

– Veneen leveys: 2,05 m

– Kokonaispaino varusteilla: n. 700 kg

– Moottori: perämoottori 70 hv

– Huippunopeus: > 27 kn

– Rakennusmateriaali: kokonaan polyeteenistä valmistettu runko ja kansirakenteet

– CE-hyväksyntä: C-luokka

– Ammattiveneohjeiston hyväksyntä: C-luokka

– Max. henkilömäärä: 5

– Muuta huomioitavaa: kannen kiskokiinnitysjärjestelmä varustelaatikoiden ja veneen istuimien kiinnittämistä varten, myös pulpetti on siirrettävissä