Siirry pääsisältöön

Saloon uusi pelastusvene

Salon Meripelastajat on saanut käyttöönsä uuden pelastusveneen. 5-metrinen avovene on suunniteltu varta vasten meripelastuskäyttöön, ja se parantaa Salon Meripelastajien koulutus- ja toimintavalmiutta merkittävästi. Vene sai tänään kasteessa nimekseen Mathildan Marina.

Uuden apuveneluokan veneen varustuksiin kuuluu muun muassa sammutin, pelastautumispuvut ja ensiaputarvikkeet.

”Pystymme lähtemään nopeasti avustustehtäviin esimerkiksi mataliin rantavesiin ja Salonjoen Sokerisillan yläjuoksun puoleiselle jokiosuudelle. Vene vaatii minimissään vain kahden hengen miehistön, minkä saa kokoon lyhyellä varoitusajalla”, kertoo Salon Meripelastajien puheenjohtaja Jari Liimatainen.

Vene sai tänään kasteessa nimekseen Mathildan Marina erittäin merkittävän taloudellisen tukijansa mukaan. Mathildan Marina on Salon Mathildedalissa toimiva uusi pienvenesatama, joka tarjoaa ympärivuotisesti muun muassa ravintola-, majoitus-, sauna- ja kokouspalveluja.

”Sijaintimme meren äärellä tuo mukanaan vastuun merellä liikkuvista. Pelastusveneen hankintaan osallistuminen on meille luonteva tapa tukea Salon Meripelastajien tekemää tärkeää vapaaehtoistyötä”, sanoo Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen.

Salon Meripelastajat päivystävät veneilykauden aikana vuorokauden ympäri ja ovat valmiina lähtemään pulaan joutuneiden veneilijöiden avuksi noin puolen tunnin varoitusajalla. Viikonloppuisin meripelastajat partioivat Salosta Kemiönsaaren länsipuolelle ja Paimion vesille, etelässä Saaristomerelle ja idässä Hankoon saakka ulottuvalla alueella PV Drakenilla, joka on 13-metrinen pelastusalus.

Uusi Mathildan Marina -vene laajentaa veneilijöiden avustusmahdollisuuksia, sillä Drakenin ollessa kauempana partioimassa Mathildan Marina -vene on lähtövalmiina Salossa. Kahden veneen ansiosta meripelastajat voivat myös harjoitella aiempaa paremmin esimerkiksi hinaustehtäviä.

Salon Meripelastajat on vapaaehtoisvoimin toimiva Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys. Yhdistyksen aktiivisten jäsenten määrä on ollut viime vuosina kasvussa. Tyypilliset avustustehtävät ovat konerikkoisten alusten hinauksia suojasatamaan sekä karille tai matalikkoon ajautuneiden veneilijöiden auttamista turvallisille vesille.