Siirry pääsisältöön

Meripelastustaitokisojen voitto Meriturvan joukkueelle

Espoossa tänään pidetyt Meripelastusseuran 30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturvan joukkue, jonka muodostivat Heikki Hämäläinen-Voima, Marko Aalto ja Harri Rosberg. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Porkkala Jr. joukkue kilpailijoina Leo Heikanen, Oskari Närhi ja Pyry Mörsky sekä kolmanneksi Länsi-Suomen Merivartioston (LSMV) joukkue kilpailijoina Toni Laitinen, Gustav Gyllenberg ja Samu Halmetniemi.

Kisoihin osallistui yhteensä 22 kolmihenkistä joukkuetta, joista 14 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, 4 pelastusalan viranomaisia ja 2 muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana oli vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Kilpailuissa arvioitavina olivat tiedot ja taidot, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan tehtävien teemat olivat ensiapu, navigointi, viestiliikenne, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Kilpailuissa painotettiin myös paineensietokykyä haastavissa tilanteissa.

Kaksiosainen kilpailu järjestettiin Tapiolassa ja Haukilahdessa, ja sen järjestämisestä vastasi Espoon Meripelastajat.

Kaikkien joukkueiden tulokset löytyvät kilpailun nettisivuilta http://www.espoonmeripelastajat.fi/mptk15/

Kuvat:

Meriturva (Heikki Hämäläinen-Voima, Marko Aalto, Harri Rosberg).

Porkkala Jr. (Leo Heikanen, Oskari Närhi, Pyry Mörsky).

LSMV (Laitinen Toni, Gustav Gyllenberg, Samu Halmetniemi).

Palkintojenjakotilaisuus.

Kuvat ovat tiedotusvälineille julkaisuvapaita.