Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran Trossi-palvelunumeron päivystys päättynyt

Suomen Meripelastusseuran Trossi-palvelunumeron päivystyskausi on päättynyt kuluvan vuoden osalta 31.10. Vaaratilanteessa vesillä saa apua merialueella meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000 ja sisävesillä hätänumerosta 112.

Meripelastusseura otti toukokuun alussa käyttöön Trossi-jäsenilleen suunnatun palvelunumeron, joka on tarkoitettu ensisijaisesti kiireettömien tehtävien välittämiseen Seuran yksiköille. Trossi-palvelunumero päivystää ympäri vuorokauden 1.5.-31.10., ja siihen soittaminen on maksutonta. Palvelun Meripelastusseuralle tuottaa Responda 113 Oy.

Trossi-palvelunumeron ensimmäinen toimintakausi ylitti odotukset vilkkaudellaan. Palvelunumero vastaanotti yhteensä 757 puhelua ja hoiti niiden perusteella yli 500 käsiteltyä tehtävää. Palvelunumeron uusi päivystyskausi alkaa 1.5.2017.

Myös Meripelastusseuran vapaaehtoisten pelastusalusten päivystyskausi päättyy asteittain lokakuun lopun ja marraskuun lopun välillä yhdistyksestä riippuen. Seuran miehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1553 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3420 ihmistä ja 1278 alusta. Lopulliset tarkistetut tilastot julkaistaan ensi vuoden alussa. Kaikki pelastusalusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.