Siirry pääsisältöön

Jo lähes perinteinen meripelastajavaihto käynnistyy taas

Yhteensä kahdeksan Euroopan maata valmistautuu parhaillaan lähettämään ja vastaanottamaan vaihto-oppilaita viikon mittaiselle IMRF vaihtoviikolle.

Jo kolmatta kertaa toteutettava IMRF vaihtoviikko käynnistyy kuluvan viikon lauantaina 27.9. ja jatkuu aina seuraavan viikon lauantaihin 4.10. saakka.

Vaihtoviikko on Elinikäisen oppimisen ohjelman kansallinen toimisto, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO:n rahoittama ja Hollannin vapaaehtoisjärjestö KNRM:n ja IMRF:n (International Maritime Rescue Federation) koordinoima hanke. Hankkeen tavoitteena on meripelastukseen liittyvän tiedon, taidon ja osaamisen jakaminen osallistujien kesken sekä osallistujien välityksellä edelleen osallistuviin maihin.

Suomesta matkaan lähtee yhteensä seitsemän vapaaehtoista: Markku Niemenmaa Helsingistä Ruotsiin, Ville Näkki Korpilahdelta Norjaan, Anne Töllikkö Porvoosta Tanskaan, Timo Lämsä Kiviniemestä Islantiin, Mikko Pätäri Helsingistä Saksaan, Roosa Voima Meripelastuskouluttajista Hollantiin ja Jari-Pekka Mörsky Meripelastusasema 1:ltä Englantiin.

Suomeen saadaan vaihtoviikoksi vieraita edellä mainittujen maiden lisäksi Ranskasta. Suomessa vieraiden isännöinnistä vastaa Seuran toimistolta Joonas Lahelma sekä iso joukko vapaaehtoisia niin koko viikon osalta kuin lyhyemmän ajan osalta yhdistysvierailuiden aikana. Suomessa vieraat tutustuvat mm. Espoon, Helsingin, Meripelastusasema 1:den ja Tampereen aseman miehistöihin ja toimintaan. Lisäksi vieraat pääsevät tutustumaan moniin yhteistyötahoihimme kuten Rajavartiolaitokseen ja Meriturvaan. Osa viikosta vietetään myös Seuran toimintakeskuksessa Bågaskärissä.

Viikon tapahtumia voit seurata Facebookista avoimesta SMPS koulutusvaihtoryhmästä.