Siirry pääsisältöön

30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut – Kilpailukutsu

30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut ja nuorison meripelastustaitokilpailut pidetään Espoossa la 5.9.2015.

Yleistä

SMPS Espoon Meripelastajat ry järjestää yhdessä Suomen Meripelastusseuran kanssa vauhdikkaan meripelastusviikonlopun Espoossa.

Kisojen teemana on Puhdas Itämeri ja yhteistyökumppaneina toimivat Espoon kaupunki ja John Nurminen Säätiö.

Tässä kilpailukutsussa on perustiedot sekä ohjeet ilmoittautumisesta valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin sekä nuorison meripelastuskilpailuihin.

Valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin voivat ilmoittautua joukkueet, jotka edustavat Suomen Meripelastusseuran jäsenjärjestöjä, turvallisuusalan viranomaisia tai muita meripelastuksesta kiinnostuneita yhteisöjä. Myös kansainväliset joukkueet kutsutaan mukaan. Kilpailla voi suomen lisäksi ruotsin tai englannin kielellä, kunhan siitä on ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailujen säännöt julkaistaan kisojen internet-sivuilla.

Nuorison meripelastustaitokilpailuihin voivat ilmoittautua Seuran nuorisoryhmät ja sidosryhmien nuorisojoukkueet.

Katso tarkemmat tiedot viikonlopun tapahtumista, majoituksista ym. osoitteesta www.espoonmeripelastajat.fi.

Kilpailupaikka

Kilpailut järjestetään Espoon Tapiolassa ja Haukilahden merialueella. Kilpailukeskus sijaitsee Mellstenissä Haukilahdessa. Kilpailujen majoitus ja ilmoittautuminen sijaitsee Sokos Hotel Tapiola Garden -hotellissa.

Autolla saapuvien kilpailijoiden kannattaa pysäköidä Tapiolan alueelle. Tapiolan ja Haukilahden välille on järjestetty kuljetus kisapäivän ajaksi.

Kilpailua seuraavien on mahdollista pysäköidä sekä Tapiolan että Haukilahden alueelle, mutta huomioittehan, että Haukilahdessa pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.

Mikäli haluat saapua paikalle aluksella ja tarvitset laituripaikan, mainitse tästä ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailujen toteutus

Kilpailut toteutetaan kaksiosaisina: yleisörastina sekä meritaipaleena.

Yleisörastilla kilpaillaan Tapiolassa. Yleisörastilla kilpailee useampi joukkue yhtäaikaisesti ja muilla joukkueilla sekä yleisöllä on mahdollisuus kannustaa ja seurata kilpailun etenemistä.

Toinen osuus kilpailusta toteutetaan meritaipaleena. Meritaipaleelle lähtee useampi joukkue yhtäaikaisesti. Meritaipaleella tullaan käyttämään PV1-luokan (ent. PV2) aluksia, joihin on mahdollisuus tutustua kilpailua edeltävänä iltana Mellstenin satamassa. Lisätietoa toimitetaan joukkueille myöhemmin. Joukkueet kuljetetaan meritaipaleen lähtöön Tapiolasta. Meritaipaleen maali on kilpailukeskuksen läheisyydessä Mellstenissä.

Kilpailutehtävien aihealueita on kuusi: merenkulku ja merimiestaito, navigointi, ensiapu, vesipelastus, viestiliikenne sekä ajankohtainen.

Nuorisokilpailussa kilpaillaan Tapiolassa yleisörastilla, mutta tehtävät ja reitti eroavat valtakunnallisten kilpailujen vastaavista.

Kilpailujen alustava aikataulu

Aika Tapahtuma ja paikka

Pe 17-20 Joukkueiden ilmoittautuminen, Tapiola Garden

Pe 20.00 Joukkueenjohtajien palaveri, Tapiola Garden

La 7.30 Joukkueiden kokoontuminen ja avajaiset, Tapiola

La 8.00 Kilpailut alkavat, Tapiola ja Haukilahti

La 16.00 Tehtävien ratkaisut ja arviointi julkistetaan, kisojen nettisivut

La 17.00 Protestiaika päättyy ja tulokset vahvistetaan, kisojen nettisivut

La 16-18 Huolto, Tapiola Garden

La 18.00 Illallinen ja palkintojenjako, Yökerho Bada Bing, Tapiola

Kilpailijoille järjestetään ruokailu kisapäivän aikana.

Kilpailun lopullinen aikataulu julkaistaan myöhemmin kisasivuilla.

Kilpailujoukkueen kokoonpano ja varusteet

Valtakunnallisissa meripelastustaitokilpailuissa joukkueen tulee koostua joukkueen johtajasta ja kahdesta jäsenestä. Viralliseen joukkuekokoonpanoon ei kuulu huoltajaa.

Yleisörastilla joukkueet voivat käyttää organisaationsa työ- tai muuta vastaavaa säänmukaista partiovaatetusta, mutta joukkueella pitää olla mukana pelastuspuku ja pelastusliivi. Meritaipaleella tulee jokaisella olla puettuna pelastuspuku ja pelastusliivi, jotka mahdollistavat vedessä työskentelemisen. Muut varusteet jaetaan kilpailupaikalla.

Tehtävät on suunniteltu suoritettavaksi yksiköllä, jonka kokoonpanoon kuuluu kaksi kansimiestä ja yksi perämies (SMPS:n koulutusjärjestelmän mukaisesti). Kilpailuun voi osallistua myös muunlaisella kokoonpanolla. Kilpailuun osallistuminen edellyttää veneenkäsittelytaitoa.

Nuorisokilpailuissa kilpaillaan kolmihenkisin joukkuein. Joukkueen jäsenten tulee olla 13-16 -vuotiaita ja uimataitoisia.

Ilmoittautuminen

Valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin ilmoittaudutaan 30.6.2015 mennessä Webropol-ilmoittautumislomakkeella. Myös nuorisokilpailuun ilmoittaudutaan vastaavalla lomakkeella. Jälki-ilmoittautumisia kisoihin otetaan vastaan 31.7.2015 saakka, jos joukkuepaikkoja on jäljellä.

MPTK15 ilmoittautumislomake

Nuorten kilpailujen ilmoittautumislomake

Kilpailuissa ei ole osallistumismaksua, mutta joukkueet vastaavat itse majoitus- ja matkakustannuksistaan.

Majoitus

Majoitus varataan itsenäisesti. Kisaorganisaatio on neuvotellut majoittujille edulliset majoitushinnat Sokos Hotel Tapiola Gardeniin: yhden hengen huoneen hinta on 84 €/yö ja kahden hengen huoneen 99 €/yö. Majoitus varataan suoraan Sokos Hotelsin myyntipalvelusta p. 020 1234 600 tai sähköposti sokos.hotels@sok.fi. Varauksen yhteydessä tulee mainita kiintiötunnus ”Meripelastus”. Varauksen voi tehdä myös internet-sivuilla www.sokoshotels.fi käyttäen varauskoodia BMER150904. Varaus tulee tehdä 31.7.2015 mennessä, tämän jälkeen edullista kisamajoitusta ei taata.

Kilpailuohjeet ja ennakkomateriaali

Kaikki materiaali toimitetaan sähköisesti joukkueenjohtajan sähköpostiosoitteeseen 1.8.2015 jälkeen. Samalla ennakkomateriaali julkaistaan kilpailujen internetsivuilla. Ennakkomateriaalin avulla on tarkoitus huolehtia siitä, että kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus valmistautua ja menestyä kilpailussa, koska karanteenia ei ole.

Kilpailujen järjestäjä luottaa erityisesti joukkueiden rehtiin kilpailuasenteeseen kilpailupäivän aikana ja uskaltaa siksi uudistaa kilpailutapaa toivottavasti entistäkin kannustavammaksi ja mielenkiintoisemmaksi.

Yleisö ja kannustusjoukot

Toivotamme kaikki meripelastuksen ystävät seuraamaan ja kannustamaan kilpailuihin osallistuvia sekä nauttimaan muusta viikonlopun aikana järjestettävästä ohjelmasta. Katso lisätietoja tapahtumista ja varaa kannustuspassisi ennakkoon osoitteesta www.espoonmeripelastajat.fi. Vain kannustuspassilla pääset osallistumaan kaikkiin tapahtumiin.

Kilpailuorganisaatio ja yhteystiedot

Kilpailutapahtuman johtaja: Marcus Konkola p. 050 4822 401

Kilpailutapahtuman tiedottajat: Senni Jokinen p. 046 8780 237 & Anni Muukkonen p. 050 540 7877

Meripelastustaitokilpailuiden ratamestari: Tuomas Kalanti p. 0400 668 737

Mahdolliset kysymykset sähköpostilla: mptk15@espoonmeripelastajat.fi

Tervetuloa Espooseen!

Lisätietoa

www.espoonmeripelastajat.fi

Facebook: SMPS Espoon Meripelastajat

Twitter: @SAREspoo

Instagram: @SAREspoo