Hätämerkinantoharjoitus Haukilahdessa 12.2.2023

Espoon vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät hätämerkinantoharjoituksen Espoon Haukilahdessa (Mellstenintie 6) sunnuntaina 12.2.2023 klo 10.00–16.00.  Harjoitus on tarkoitettu Suomen Meripelastusseuran jäsenille. Jäseneksi voi ilmoittautua ennen harjoitusta. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä. 

Harjoituksen lisätiedot

Harjoituksessa veneilijät voivat luvallisesti ja ohjatusti harjoitella omien punaisten hätärakettien, punaisten käsisoihtujen ja oranssien merkkisavujen käyttöä. Harjoituksessa saa myös käyttää omaa luvanvaraista valopistoolia. Lupa pistooliin tulee esittää paikanpäällä. Hätämerkinantoharjoitus on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille veneilijöille. 15-17 vuotiaat voivat osallistua harjoitukseen huoltajan seurassa. Sitä nuoremmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoitusta oman venekunnan mukana.

Harjoitukseen osallistujien tulee tuoda omat hätämerkinantovälineet mukaan harjoitukseen. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2/2016 tai sitä tuoreempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön.

Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkkejä niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Hätämerkinannon harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun.

Ilmoittaudu mukaan

Harjoitus on tarkoitettu Espoon Meripelastajien ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen jäsenille sekä muiden Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja henkilöjäsenille. Jäseneksi voi ilmoittautua Espoon Meripelastajien verkkosivujen kautta. Koko venekunta voi tulla mukaan. Harjoituksiin otetaan mukaan enintään 300 osallistujaa.

Harjoitus on ilmainen, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen, viimeistään 8.2.2023.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kysellä vapaita paikkoja vielä sähköpostitse tai puhelimitse: Anni Muukkonen, 050 540 7877, anni.muukkonen@meripelastusespoo.fi

Tervetuloa harjoittelemaan! Huom! Harjoitus saatetaan perua esimerkiksi huonon sään vuoksi. 

Lisätietoja

Harjoituksen tiedottaja Anni Muukkonen, 050 540 7877, anni.muukkonen@meripelastusespoo.fi