Siirry pääsisältöön

Hae mukaan miehistöön

Pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistykset hakevat toimintaansa uusia aktiivisia miehistönjäseniä. Espoon Meripelastajien lisäksi myös Helsingin Meripelastusyhdistys ry ja Meripelastusasema 1 (PR Jenny Wihuri) hakevat uusia tulokkaita. Tutustu heidän hakuprosessiin Helsingin Meripelastusyhdistyksen sivuilla. Jenny Wihurin tulokashaun linkki ilmestyy myöhemmin.

Kannattaa pohtia mikä yhdistys olisi juuri sinulle sopiva. Mieti mikä sijainti ja mikä viikkokoulutuksen ajankohta sopii sinulle parhaiten. Haukilahdessa sijaitsevalla Espoon Meripelastajilla viikkokoulutus on keskiviikkoisin, Kauppatorilla sijaitsevalla Meripelastuasema 1:llä tiistaisin ja Jollaksen Matosaaressa sijaitsevalla Helsingin Meripelastusyhdistyksellä torstaisin.

Yleistä meripelastuksesta Espoossa

Toimintamme perustuu iltaisin ja viikonloppuisin tapahtuviin partioajoihin Espoon vesialueella. Näihin partioajoihin miehistö ilmoittautuu oman aikataulunsa mukaisesti. Partioajot ovat yleensä arki-iltaisin noin klo 18-21 ja viikonloppuisin miehistölle sopivan aikataulun mukaisesti.

Kaikille miehistönjäsenille suunnatut viikkokoulutukset ovat pääsääntöisesti keskiviikkoisin tukikohdassamme Mellstenissä, Haukilahdessa.

Toimimme yhteistyössä Merivartioston ja Hätäkeskuksen kanssa. Vakavia hätätilanteita sattuu alueellamme onneksi harvoin, mutta kiireettömämpiä havereita usein.

Tehtäviimme kuuluu muun muassa karilleajon tai konevian vuoksi toimintakyvyttömien veneiden hinaukset. Lisäksi autamme viranomaisia etsinnöissä ja suoritamme sairaankuljetuksia merialueella.

Olemme sopimuspalokunta ja aluksillamme on siirrettävää sammutuskalustoa, jota käytämme Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen johdolla.

Mitä vapaaehtoiselta meripelastajalta vaaditaan

Ennen kuin haet vapaaehtoiseksi meripelastajaksi, tutustu vapaaehtoisen meripelastajan terveysvaatimuksiin ja –ilmoitukseen. Tulevan vapaaehtoisen meripelastajan tulee täyttää vaatimukset ja allekirjoittaa ilmoitus. Lue myös Suomen Meripelastusseuran hakijan opas

Espoon tulokaskoulutus 2024

Haku on käynnissä 29.2.2024 saakka. Kutsumme osan hakijoista haastatteluihin maaliskuun aikana. Ilmoitamme myös heille, joita emme kutsu haastatteluun.

Tulokaskoulutuksemme on jaettu kahteen erään (toukokuu ja elokuu), joista toiseen tulee osallistua.

On pakollista pystyä osallistumaan kaikkiin koulutuspäiviin haluamastasi koulutuserästä. Jos et pysty osallistumaan näihin päivämääriin, pyydämme sinua hakemaan vuonna 2025 uudestaan.

Toukokuun koulutuserä:

Maanantai 20.5. klo 18-20 (Teams)
Torstai 23.5. klo 17.30-21.00 Haukilahti
Perjantai – sunnuntai 24.-26.5. Herrökobben-saari (aloitus pe klo 17, lopetus su klo 18.00)
Tiistai 28.5. klo 17.30-21.00 Haukilahti

Elokuun koulutuserä:

Maanantai 19.8. klo 18-20 (Teams)
Torstai 22.8. klo 17.30-21.00 Haukilahti
Perjantai – sunnuntai 23.-25.8. Herrökobben-saari (aloitus pe klo 17, lopetus su klo 18.00)
Tiistai 27.8. klo 17.30-21.00 Haukilahti

Lisätietoja

Lisätietoja tulokashausta antaa Fredrik Aspelin sähköpostitse: tulokas.espoo@messi.meripelastus.fi tai puhelimitse 046 923 3336.