Toiminta

Olemme Paraisilla toimiva Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys. Toimialueemme on Saaristomerellä lähinnä Paraisten eteläiset merialueet.

Meripelastajien ensisijaisena tehtävänä on ihmishenkien pelastaminen. Suuri osa toimintaa on merellä liikkujien avustamista vaara- ja ongelmatilanteissa. Tehtävät hoidetaan hyvässä yhteistyössä alueen muiden yhdistysten kanssa, viranomaisten ja muiden pelastuspalveluorganisaatioiden kanssa.

Merellinen harrastus kaikille

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta tarjoaa tekemistä läpi vuoden kiinnostuneille. Merellä päivystäminen on näkyvin osa toimintaamme mutta sen taakse kätkeytyy paljon muutakin. Jäiden tultua toimintaa jatketaan mm. koulutuksen ja varainhankinnan ympärillä. Tekemistä riittää avovesikaudellakin niille, jotka eivät ole kiinnostuneet päivystämään. Veneilijän turvallisuuden edistäminen tarvitsee osaajia myös maalla.

Tukikohta

Yhdistyksen tukikohta on toukokuusta 2021 alkaen Lillmälön luotsiaseman yhteydessä.

Päivystys

Päivystystoiminta alkaa huhtikuun lopulla ja jatkuu aina marraskuuhun asti. Tällöin PV Ad Mare päivystää yleensä viikonloput merellä. Muina päivinä kaikki alukset ovat noin tunnin lähtövalmiudessa kaikkina vuorokauden aikoina ja kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Alusten miehityksen muodostaa päällikkö ja 2 – 5 henkinen miehistö. Mukana on aina kokeneita meripelastajia, mutta tehtävän luonteesta riippuen myös tehtäviin harjoittelevia uusia tulokkaita, miehiä ja naisia.

Koulutus

Varsinaiseen toimintaan osallistuville annetaan harjaantumiskoulutusta aluksilla, aina päällikkötasolle asti. Tämän lisäksi kurssiluontoisia erikoistaitoja opiskellaan Suomen Meripelastusseuran järjestämissä koulutuksissa merenkulkuoppilaitoksissa tai seuran omassa koulutuskeskuksessa Bågaskärissä. Yhdistys tukee myös erityistaitojen oppimista kuten esim. sukeltamista.

Veneilevälle jäsenelle järjestetään myös koulutuksia, joilla kehitetään merenkulun taitoja.

Muu toiminta

Voit auttaa meitä auttamaan, vaikka et tuntisikaan kiinnostusta varsinaisten meripelastustehtävien hoitoon. Tehtäviä riittää niin alusten ja varusteiden kunnossapidon, tukikohdasta huolehtimisen kuin taloudellisten resurssien hankinnan parissa.