Toiminta

Lahden järvipelastajat on vuonna 1964 perustettu yhdistys, jonka kattojärjestönä toimii Suomen Meripelastusseura. Lahdessa toiminta on ollut aktiivista halki yhdistyksen historian ja tällä hetkellä Lahden järvipelastajat on tehtävämäärältään yksi vilkkaimmista Meripelastusseuran yhdistyksistä. Toiminta-alueena on Päijät-Hämeen vesialueisiin kuuluvat Vesijärvi ja eteläinen Päijänne aina Judinsaloon asti. Vuosittain yhdistyksellä on 100-130 tehtävää. Tehtävät tulevat järvipelastajille pääsääntöisesti hätäkeskuksen ja trossipalvelun kautta.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä kolme alusta. Lahdesta käsin päivystävät PV Teemu ja PV Jousi. Padasjoella satamapaikkaa pitää PV Vesijärvi. Viikonloppuisin PV Teemu ja PV Vesijärvi pyritään pitämään Päijänteen puolella, jossa ne päivystävät tukikohdista käsin. PV Jousi pysyttelee enimmäkseen Vesijärven puolella ja on lähtövalmiudessa Niemen satamassa tai tukikohdassa Vesijärven keskivaiheilla.

Veneet ovat avovesikaudella, vapusta aina marraskuun loppuun saakka, jatkuvassa lähtövalmiudessa. Arkena päivystetään pitkälti kotivaralta. Viikonloppuisin
pyritään olemaan koko ajan vesillä ja päivystämään tukikohdista käsin.