Siirry pääsisältöön

SMPS Hämeenlinnan Järvipelastajat ry – puheenjohtajan blogi

SMPS Hämeenlinnan Järvipelastajat ry
Puheenjohtajan blogi
22.12.2022

Päättyneen veneilykauden aikana suoritimme kaikkiaan 56 erilaista avustus- ja pelastustehtävää, näistä 13 oli hätäkeskuksen antamia. Avustimme tehtävillä 55 ihmistä ja 22 alusta. Käyntitunteja kalustollemme tuli yhteensä 277, ja ajokilometrejä reilu 3500. Olimme 30 minuutin lähtövalmiudessa 184 vuorokautta, ja vapaaehtoiset miehistömme olivat valmiuspäivystyksessä 7112 tuntia. Koronatilanteen ja -rajoitusten
helpotettua olimme heinäkuussa turvavenetehtävissä kolmessa eri tapahtumassa seitsemänä päivänä, ja kolmen vuoden tauon jälkeen pääsimme myös Elomessuille esittelemään toimintaamme.

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 16.11.2022 Kumppanuustalon auditoriossa. Paikalla oli 14 yhdistyksen jäsentä. Jäsenmaksu (35 €) ja yhteisöjäsenmaksu (200 €) päätettiin pitää ennallaan. Ensi vuodelle Meripelastusseura on päättänyt pitää Trossi-jäsenen jäsenmaksun (88 €) ennallaan. Trossin hinta 88 euroa vuodessa sisältää yhdistyksemme jäsenmaksun osuuden 35 euroa. Syyskokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Jouni Pitkosen ja erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle Senni Soinin ja Sami Toivosen.

Uuden hallituksen kokoonpano on:
Jouni Pitkonen, puheenjohtaja
Aki Ohtonen, varapuheenjohtaja
Ari Koskelma
Rene Lehtonen
Senni Soini
Sami Toivonen

Kaksi vuotta sitten aloittamamme projekti ison veneemme Nihdin elinkaaren jatkamiseksi starttasi 16.12. ensimmäiseen konkreettiseen vaiheeseensa. Nihti lähti aamutuimaan 20 asteen pakkasessa kohti Porvoota ja Kewatecin telakkaa. Tällä reissulla Nihdin runko korjataan tarvittavilta osin ja pintakäsittely uusitaan, myös propulsiojärjestelmä huolletaan perinpohjin. Koko korjausprojekti on aikautettu neljälle vuodelle, tehtävillä toimenpiteillä saamme vuonna 1999 valmistuneelle työjuhdallemme tehokkaita palvelusvuosia 10 – 15 lisää.

Jokainen kanssaveneilijä voi omalta osaltaan tukea yhdistyksemme vapaaehtoisten tekemää turvallisuustyötä Vanajalla liittymällä Hämeenlinnan Järvipelastajien jäseneksi ja ottamalla veneelleen lisäturvaksi Trossi-jäsenpalvelun. Voit tutustua ja liittyä jäsenpalveluun oheisesta linkistä https://meripelastus.fi/jasenyys/trossi-jasenpalvelu/ . Myös yritykset ja yhteisöt voivat tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi, helpoimmin se käy yhdistyksen sähköpostin kautta hameenlinna@messi.meripelastus.fi . Yhteisöjäsenmaksu on 200 euroa vuodessa. Viestiin yrityksen/yhteisön nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja yhteyshenkilö, sekä mielellään hyväksyntä laskun lähettämiseen sähköpostin kautta.

Hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta, sekä leppoisaa veneilykauden odotusta kaikille.

Jouni Pitkonen
puheenjohtaja