Tietoa meistä

KUN TARVITSET APUA VANAJAVEDELLÄ

Soita 112, kun ihmisiä on vaarassa. 112-sovellus nopeuttaa avun kutsumista lähettämällä automaattisesti avuntarvitsijan koordinaatit hätäkeskukseen. Ihmisten pelastaminen on aina ilmaista.

Soita 0800 30 22 30, kun tarvitset kiireetöntä apua, kuten hinausta tai apuvirranantoa. Suomen Meripelastusseuran valtakunnallinen palvelunumero on kaikkien käytettävissä. Se toimii 1.5.-31.10. välisen ajan 24/7. Omaisuuden pelastaminen on pääsääntöisesti maksullista. Sisäministeriön vahvistama tuntihinta PV Nihdille on 190€ / tunti. Meripelastusseuran Trossi-jäsenille avunanto on ilmaista.

Hämeenlinnan Järvipelastajat ry on perustettu vuonna 1997. Jäseniä on noin 200, näistä aktiiveja toiminnassa mukanaolevia on noin 20. Käytössämme on kaksi pelastusvenettä ja pelastusjetti. Isomman pelastusveneen (RKH588) ja -jetin (RKH5883) kotisatama sijaitsee Hämeenlinnan Sotkan Satamassa. Pienempi pelastusvene (RKH5882) on trailerilla siirrettävissä tarpeen mukaan toiminta-alueella. Veneet omistaa Suomen Meripelastusseura, ja me vastaamme niiden käyttö- ja huoltokustannuksista. Pelastusjetti on Hämeenlinnan Järvipelastajat ry:n omistuksessa.

Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Miehistön jäsenille ei makseta korvausta.

Toiminta-alueemme ulottuu Vanajavedellä aina Kernaalanjärveltä Lempäälän ja Valkeakosken kanaville. Toimimme vesialueella Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sopimusyksikkönä, ja olemme jatkuvassa puolen tunnin lähtövalmiudessa 1.5. – 31.10. välisen ajan. Tehtäviä meillä on keskimäärin 40–50 kappaletta kauden aikana.

Koulutamme itse miehistömme Suomen Meripelastusseuran koulutussuunnitelmien mukaisesti. Toiminnasta kiinnostuneille, mukaan aktiivimiehistöön haluaville pidämme kerran vuodessa INFO-tilaisuuden, ja sen jälkeen reilun kuukauden kestävän harjoittelijakurssin.