Tietoa meistä

 

KUN TARVITSET APUA VANAJAVEDELLÄ

Soita 112, kun ihmisiä on vaarassa. 112-sovellus nopeuttaa avun kutsumista lähettämällä automaattisesti avuntarvitsijan koordinaatit hätäkeskukseen. Ihmisten auttaminen on aina ilmaista.

Soita 0800 30 22 30, kun tarvit kiireetöntä apua kuten hinausta tai apuvirranantoa. Suomen meripelastusseuran valtakunnallinen palvelunumero on kaikkien käytettävissä. Se toimii 1.5.-31.10. välisen ajan 24/7. Voit soittaa vaikka et olisi seuran jäsen. Meripelastusseuralla on oma Trossi- sovellus, joka nopeuttaa avun saantia lähettämällä soittajan koordinaatit automaattisesti. Kiireettömät tehtävät ovat usein maksullisia, paitsi trossijäsenille ne ovat ilmaisia.. Sisäministeriön vahvistama tuntihinta PV Nihdille on 140 Euroa tunti.

 

Hämeenlinnan Järvipelastajat ry on perustettu vuonna 1997. Jäseniä on noin 150, näistä aktiiveja toiminnassa mukanaolevia on noin 20. Käytössämme on kaksi pelastusvenettä, joista toinen on sijoitettu Hämeenlinnan keskustan eteläpuolelle Virvelin Rantaravintolan laituriin. Pienempi veneistä on trailerilla siirrettävissä tarpeen mukaan toiminta-alueella. Veneet omistaa Suomen Meripelastusseura, ja me vastaamme niiden käyttö- ja
huoltokustannuksista. Miehistömme tekevät vapaaehtoisina työtään korvauksetta.

Toiminta-alueemme ulottuu Vanajavedellä aina Kernaalanjärveltä Lempäälän kanavaan. Toimimme vesialueella Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sopimusyksikkönä, ja olemme jatkuvassa puolen tunnin lähtövalmiudessa 1.5. – 31.10. välisen ajan. Tehtäviä meillä on keskimäärin 30–40 kappaletta kauden aikana.

Koulutamme itse miehistömme Suomen Meripelastusseuran koulutussuunnitelmien mukaisesti. Toiminnasta kiinnostuneille, mukaan aktiivimiehistöön haluaville pidämme kerran vuodessa INFO-tilaisuuden, ja sen jälkeen reilun kuukauden kestävän harjoittelijakurssin.