Aktiivijäsen

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta on sekä yleishyödyllinen että hyvin antoisa harrastus. Meitä yhdistää halu auttaa ja tuntea, että teemme jotain, jolla on merkitystä. Samalla kehitämme taitojamme laaja-alaisesti. Tämä harrastus antaa uusia ulottuvuuksia kaikille veneilyä harrastaville tai veneilystä kiinnostuneille. Tule sinäkin mukaan! Mutta varoituksen sana on paikallaan: joukossamme on henkilöitä, jotka viettävät enemmän aikaa aluksilla kuin kotona.

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa.

Mitä toivomme sinulta?

Emme edellytä veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Halu auttaa, into oppia uutta ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät. Mukana on sekä miehiä että naisia, ja ammattialoja edustettuina sairaanhoitajasta kirjanpitäjään ja palomiehestä kosmetologiin. Lataa hakijan opas ja tutustu lisää!

Pelastusaluksen miehistön vaatimukset:

  • hyvä peruskunto
  • uimataito
  • vähintään 18 vuoden ikä (voit hakea sinä vuonna kun täytät 18 vuotta)
  • Suomen kansalaisuus ja vahva suomen kielen taito
  • normaali terveys
  • näöntarkkuus 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman

Lue vapaaehtoisen meripelastajan terveysvaatimukset sekä terveysilmoitus, jonka jokaisen aktiivimiehistöön liittyvän tulee allekirjoittaa.

Kevään 2024 haku on päättynyt. Haemme seuraavan kerran uusia vapaaehtoisia meripelastajia helmikuussa 2025.