Miehistöhaku 2022

Helsingin meripelastusyhdistyksen vuoden 2022 miehistöhaku toteutetaan yhdessä Meripelastusasema 1 kanssa. Voit hakea samalla lomakkeella molemmille asemille. Mikäli haluat hakea Espoon meripelastusyhdistykseen, löydät heidän hakulomakkeensa täältä: Espoon Meripelastajien hakuprosessi.

Toimintaamme hakee vuosittain enemmän henkilöitä kuin meidän on mahdollista kouluttaa. Tämän vuoksi joudumme erikseen valitsemaan koulutettavat henkilöt.

Vuonna 2022 hakuaika on 1.2. – 13.3.2022. Hakuun kuuluvat seuraavat vaiheet:

  1. Kirjallinen hakemus. Kirjallisen hakemuksen perusteella valitaan haastateltavat. Hakemuksen pääset täyttämään tästä: Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja Meripelastusasema 1:n hakemus
  2. Haastattelu. Haastattelun perusteella valitaan hakijat, jotka pääsevät mukaan Bootcamp -koulutus- ja valintapäivään.
  3. Teoriakoulutus. Teoriakoulutuksen päivämäärä on 13.4.
  4. Bootcamp. Bootcamp on yhden päivän kestävä koulutus, jossa hakijat pääsevät oppimaan meripelastukseen ja erityisesti turvallisuuteen liittyviä taitoja. Päivän suoritusten perusteella valitaan uudet miehistönjäsenet. Bootcampin päivämäärä on 23.4.

Valinnan jälkeen uusia tulokkaita varten ovat vielä seuraavat vaiheet:

  1. Teoriakoulutus ja uimataitotesti. Koulutuksen päivämäärä on 14.5.
  2. Tulokasviikonloppu yhdistyksen asemalla. Tulokasviikonlopun päivämäärä molemmilla asemilla on 27.–29.5.

Edellytämme miehistössä toimivilta 18 vuoden ikää. Lisäksi sinun tulee täyttää terveysvaatimukset:

Liite 1 Vapaaehtoisen meripelastajan terveysilmoitus_2021

Huomioithan, että edellytämme osallistumista kaikkiin vaiheisiin. Varmistathan jo nyt kalenteristasi, että pääset kaikkiin tilaisuuksiin. Mahdollisen sairastumisen tai karanteenin kohdalla tarkastelemme tilannetta tapauskohtaisesti.

Koronatilanteesta johtuen yllä mainittujen vaiheiden sisältöön ja aikatauluun saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan hakijoita erikseen. 

 

Helsingin meripelastusyhdistys

Toimintamme painottuu erilaisiin harjoituksiin ja partioajoihin merellä. Partioajoja on tarjolla runsaasti koko avovesikauden ajan. Partioajot sijoittuvat pääosin viikonloppuihin ja arki-iltoihin, mutta merelle voidaan lähteä miehistön mahdollisuuksien mukaan myös arkipäivisin. Loma-aikoina liikumme merellä tai päivystämme asemalla  lähes joka päivä, jolloin toimintaan on helppoa osallistua oman aikataulunsa mukaisesti. Miehistön ja harjoittelijoiden eli uusien miehistönjäsenten säännölliset viikkokoulutukset ovat torstaisin. Varsinkin ensimmäisen vuoden aikana olisi tärkeää sitoutua käymään harjoituksissa ja partioajoissa aktiivisesti, jotta koulutus etenee suunnitellusti ja miehistössä toimimiseen tarvittava osaamistaso alkaa karttua. Vuodessa suoritamme noin 200 erilaista tehtävää, joista suurin osa on erilaisia kiireettömiä avustustehtäviä.

Asemamme sijaitsee Jollaksessa: Asemapaikka kartalla (suosittelemme hakuvaiheessa pohtimaan sitä, miten sinun on mahdollista kulkea asemalle)

Olemme tavattavissa Helsingin meripelastusyhdistyksen järjestämissä hätärakettiammunnoissa 5.3.2022.