Ajankohtaista

Kevään 2019 tulokashaku on päättynyt
Pelastusalustemme miehistöön liitytään kerran vuodessa järjtestettävän tulokashaun kautta. Tulokashaku ja tulokaskurssi toteutetaan yhteistyössä kaikkien pääkaupunkiseudun meripelastajien kanssa. Tämän vuoden kurssin hakuaika päättyi 31.3.2019. Saimme yheensä yli 60 hakemusta, kiitos kaikille hakijoille! Seuraava hakumme alkaa kevättalvella 2020.


Kuva: Nina Hiltunen

 


Lehti 2 / 2018
Lue viimeisin Helsingin Meripelastusyhdistyksen lehti täältä.


Jäsenlehden 4/16 ristikon oikeat vastaukset
Viimesessä Stadin Trossi 4/16 -jäsenlehdessämme oli jännittävä jouluristikko sivulla 19. Ristikon oikeat ratkaisut löytyvät alla olevasta kuvasta.


Jäsenlehden 2/16 ristikon oikeat vastaukset

Viimesessä Stadin Trossi 2/16 -jäsenlehdessämme oli kimurantti kesäristikko sivulla 15. Ristikon oikeat ratkaisut löytyvät alla olevasta kuvasta.


Meripelastajat sarja 14.4.alkaen Kutosella

Meripelastajat-sarja alkaa Kutosella torstaina 14.4. klo 19. Jollet ehdi nähdä jaksoa suorana, voit katsoa sen Kutosen netti-tv:stä http://kutonen.fi/nettitv


Meripelastus – jäsenlehti on nyt Stadin Trossi

Uudistimme jäsenlehtemme ulkoasun, sisällön sekä nimen. Stadin Trossilla haluamme jatkossakin tuoda vapaaehtoisen meripelastuksen kuulumiset pääkaupunkiseudulta jäsenillemme. Uudistuneen ulkoasun myötä, toivomme että viihdyt entistä paremmin. Jäsenlehti postitetaan automaattisesti jäsenillemme neljä kertaa vuodessa. Sähköisesti lehti on luettavissa www.meripelastus.fi/helsinki sivuilla muutama päivä ilmestymisen jälkeen.

Stadin Trossi 1/16 numerossa muun muassa esittelyssä uusi puheenjohtaja, otteita syksyn tapahtumista sekä kuinka selviät mies meressä tilanteesta. Lisäksi käydään lounaalla Kauppatorilla, laivaravintola Marival II:ssa.

Käy myös antamassa palautteesi uudistuneesta lehdestä tästä!


Helsingin Meripelastusyhdistys osallistui Pyhäinpäivän alusparaatiin

Suomenlahden vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittivat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 31. lokakuuta klo 12.


Hätämerkinantoharjoitus 28.2.2015

Vuoden 2015 kevään hätämerkinantoharjoitus pidettiin la 28.2. klo 11-15 välisenä aikana Jollaksen Matosaareessa, Helsingin Meripelastusaseman alueella. Harjoitella pystyi 2008 tai sen jälkeen valmistetuilla omilla hätäraketeilla, käsisoihduilla, oransseilla merkkisavuilla, kynäpistoolin ammuksilla sekä valopistoolin punaisilla laskuvarjopanoksilla. Lisäksi paikalla oli mahdollisuus testata alkusammutustaitoja.

Yleistä tietoa perinteisestä harjoituksestamme

Harjoitus on ilmainen kaikille Helsingin Meripelastustusyhdistyksen tai jonkun muun Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistyksen jäsenille, sekä Trossi-jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksemme. Jos et halua liittyä jäsenksi, harjoitusmaksu on 32 euroa perhekunta.


Meripelastuksen hälytysnumero muuttunut

Meripelastuksen uusi hälytysnumero on 0294 1000 (ulkomailta soitettaessa +358 294 1000).

Lisätetoja muutoksesta täältä.


Pelastusliivien käytön ennätystä yritettiin Helsingissä lauantaina

Lauantaina 18.5.2013 tempaistiin ympäri maailman paremman veneilyturvallisuuden puolesta. Tavoitteena oli myös tehdä pelastusliivien pukemisen maailmanennätys. Tarkoituksena on niin monen ihmisen kuin mahdollista pukea yhden päivän aikana pelastusliivit ylleen, ja samalla muistuttaa itseään ja muita pelastusliivien tärkeydestä veneilyssä.

Helsingin Meripelastusyhdistys järjesti tapahtuman nimellä Wear It Helsinki! Helsingin Vironaltaalla (Kauppahallin kupeessa) kello 12.00-15.00. Osallistujien nimet kerättiin nimilistaan ja heistä otetaan valokuva pelastusliivien kanssa. Kerätyt nimilistat ja valokuvat toimitettiin eteenpäin Wear It Finland! -tapahtuman järjestäjille, jotka tarkistivat, syntyikö uusi maailmanennätys.

Tapahtumassa oli maailmanennätysyrityksen lisäksi mahdollisuus saada opastusta omien pelastusliivien vuosihuoltoon vapaaehtoisilta meripelastajilta.

Oikein toimiakseen etenkin ilmatäytteiset eli ns. paukkuliivit tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Huollon voi tehdä itse tai viedä liivit veneliikkeisiin huollettavaksi. Huollossa tarkastetaan ilmasäiliöiden tiiveys puhaltamalla ne vähintään vuorokaudeksi täyteen ilmaa. Lisäksi tarkastetaan painepakkauksen ja laukaisimien kunto. Painepakkaus punnitaan ja laukaisimet tarkastetaan. Ilman säännöllistä huoltoa paukkuliivit eivät hätätilanteessa välttämättä toimi. Valtaosalla Suomessa vuosittain hukkuneista ei ole yllään lainkaan pelastusliivejä.

Lue lisää tuloksista:

”Ready, Set, Wear It” -nimellä kulkeva tapahtuma ja maailmanennätysyritys ovat osa ”Wear It” -veneturvallisuuskampanjaa, joka vuorostaan on Yhdysvaltalaisen veneturvallisuusorganisaation, National Safe Boating Councilin, aloite. Wear It Finland! osallistuu maailmanlaajuiseen tapahtumaan ja toteuttaa kampanjan Suomessa. Suomen hankkeen takana ovat Suomen Meripelastusseura, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Suomen Purjehdus ja Veneily, Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto sekä riippumaton veneilyn tiedotussivusto Sail in Finland!


Hätärakettiharjoitus 9.3.2013

Helsingin Meripelastusyhdistys ja SMPS Espoon Meripelastajat järjestävät hätärakettiharjoituksen la 9.3. kello 11-15 Helsingin Jollaksessa, Matosaaren meripelastusasemalla. Harjoituksessa voi turvallisesti harjoitella punaisten hätärakettien, käsisoihtujen ja oranssien hätäsavujen laukaisua. Kaikkien ammuttavien tulee olla ehjiä ja vuonna 2006 tai sen jälkeen valmistettuja. Ennen ammuntaa raketit tarkastetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön.

Paikalle voi tapahtuma-aikana tuoda ilmaiseksi ammuntaan kelpaamattomia raketteja asianmukaista hävitystä varten.


HMPY osallistui Operaatio Meritähteen

Meripelastusseuran jokavuotinen juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti, käynnistyi torstai-iltana ja jatkui sunnuntai-iltaan. HMPY:n molemmat pelastusyksiköt, PV Rautauoma sekä Mikrolog III, olivat valmiudessa koko viikonlopun valmiina auttamaan merihätään joutuneita. Päivystyksessä tehdään aina yhteistyötä Laajasalon VPK:n kanssa, ja läpi juhannusaattoyön PV Rautauomalla on tehostettu palonsammutusvalmius.

Vapaaehtoisille meripelastajille keskikesä on vuoden kiireisintä aikaa. Useana vuonna Meripelastusseuran yksiköt ovat hoitaneet juhannusviikolla valtakunnallisesti kymmeniä erilaisia pelastus- ja avustustehtäviä. Valtaosa avuntarvitsijoista on huviveneilijöitä ja yleisin avuntarpeen syy tekninen vika.

Toivomme aina, että juhannuksen viettoon vesille lähtevät pitäisivät mielessä turvallisuusasiat. Veneen varusteet kannattaa tarkistaa ennen lähtöä ja pelastusliivit on hyvä pitää päällä aina liikkeellä oltaessa. Sääennusteet on syytä ottaa huomioon reittiä suunnitellessa ja niitä kannattaa seurata myös matkan aikana. Matkasuunnitelma on tärkeää kertoa kotiin jääville.

Meripelastuksen hälytysnumero on 0294 1000. Liikkeellä olevat pelastusalukset päivystävät myös kutsukanavia VHF 16 ja VHF DSC 70.


Jäsenlehdet

Helsingin Meripelastusyhdistyksen lehdet ilmestyvät myös sähköisessä muodossa. Voit tutustua sähköisiin versioihin täällä. Uusin on aina ensimmäisenä. Yhdistyksen jäsenet saavat painetun jäsenlehden jäsenetuna postin mukana suoraan kotiinsa heti tuoreeltaan.


Tulokaskoulutus keväällä 2016

Kevään 2016 tulokaskurssin hakuaika on päättynyt. Valituille asiasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Tervetuloa uudet tulokkaat!

Järjestämme tulokaskursseja joka kevät sekä tarpeen vaatiessa myös syksyisin. Tulokashaku ja tulokaskurssi toteutetaan yhteistyössä kaikkien pääkaupunkiseudun meripelastajien kanssa. Sen kautta sinun on mahdollista päästä mukaan miehistöömme.