Meripelastajat rahoitusvaikeuksissa

Me vapaaehtoiset meripelastajat teemme tätä työtä ensisijaisesti siksi, että pääsemme auttamaan toisia ihmisiä. Välillä aikaa kuluu auttamisen sijaan liikaa muihin tehtäviin varojen vähyyden vuoksi. Suomen Meripelastusseura pyytää valtiota kolminkertaistamaan suoran tukensa. Nykyrahoitus ei riitä alusten kunnossapitoon, mikä uhkaa näivettää paikallisyhdistykset eri puolilla Suomea.

Me Espoossa olemme tämän kesän meripelastaneet pelkästään PV Emmillä, koska pienempi aluksemme joutui telakalle heti alkukaudesta ja odottanut siellä korjausta koko kiireisimmän meripelastuskauden. Meille on tärkeää, että käytössämme on kaksi eri kokoluokan alusta: pienemmällä aluksella pystymme tekemään avustustehtäviä kustannustehokkaasti ja isommalla aluksella taas pystymme hoitamaan haastavimpiakin meripelastustehtäviä. Isompi ei kuitenkaan lähde liikkeelle niin ketterästi kuin pienempi aluksemme: miehistöä tarvitaan isoon alukseen enemmän, se kuluttaa enemmän polttoainetta ja perushuoltojen tekeminen kestää kauemmin.

Kuten niin moni muukin vapaaehtoisorganisaatio Suomessa, mekin elämme kädestä suuhun ja kaipaamme jatkuvasti uusia rahoituslähteitä. Tehtävämäärämme on jatkuvassa kasvussa ja vaikka täällä pääkaupunkiseudulla eri toimijoita on paljon, tilanne ei ole sama pienemmillä paikkakunnilla, joissa vapaaehtoiset saattavat vastata koko vesialueen turvaamisesta. Valtion avustuksemme (200 000 euroa) on erittäin vähäinen verrattuna tekemäämme työhön ja pelastamiemme ihmisten määrään.

Lue lisää vapaaehtoisten rahanpuutteen vuoksi kohtaamista haasteista YLE:n jutusta.

Toimintaamme voi tukea monin eri tavoin. Suomen Meripelastusseuran keräystilin numero on FI3515723000027011 ja MobilePayn koodi 62700 ohjaa tukesi vapaaehtoisille meripelastajille. Muitakin lahjoitusvaihtoehtoja on.

Kiitos kun autat meitä auttamaan.